Ο εύκολος τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα: Ποιο είναι το μυστικό;

Ο απλός Άγγλος λογιστής Allen Carr έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο για να βρει έναν εύκολο τρόπο να σταματήσει το κάπνισμα, να γράψει ένα μπεστ σέλερ με το κατάλληλο όνομα και να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο κλινικών όπου 95 από το 100 τοις εκατό των πελατών είναι πραγματικά εύκολο να σταματήσουν το κάπνισμα.

ένας εύκολος τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα

Η αποτελεσματικότητα του βιβλίου του Allen Carr σχετικά με τον εύκολο τρόπο διακοπής του καπνίσματος είναι περίπου η ίδια: μόνο το 5% των αναγνωστών δεν σταμάτησαν το κάπνισμα αφού το διαβάσουν!

Ποιο είναι το μυστικό μιας τέτοιας εκπληκτικής επιτυχίας; Χωρίς μακροχρόνια θεραπεία, ύπνωση και κωδικοποίηση. Χωρίς θεραπεία σοκ και εκφοβισμό για τις τρομερές συνέπειες του καπνίσματος (οι περισσότεροι καπνιστές το γνωρίζουν και εξακολουθούν να καπνίζουν)

Ποια άγνωστη δύναμη κάνει ακόμη και έναν βαρύ καπνιστή να σταματήσει ένα τσιγάρο μια για πάντα και, το πιο σημαντικό, δεν το ποθεί πλέον; Θαύμα, μαγεία, μαγεία; Ή είναι ύπνωση; Τίποτα σαν και αυτό! Το μόνο που κάνει ο Allen Carr είναι να βοηθήσει τον καπνιστή να καθαρίσει το μυαλό του και να τοποθετήσει αυτό που ονομάζεται εγκέφαλος.

Οποιαδήποτε κακή συνήθεια - όχι μόνο το κάπνισμα, αλλά, για παράδειγμα, ένας εθισμός στα παιχνίδια στον υπολογιστή ή η συνήθεια να δαγκώνει τα νύχια - εμφανίζεται όταν ένα άτομο δεν ξέρει ακριβώς τι κάνει και τι συμβαίνει σε αυτά ταυτόχρονα. Και όσο περισσότερο - τόσο περισσότερο: η συνήθεια σας απομακρύνει από την πραγματικότητα, σας βυθίζει στο ασυνείδητο και μετά στον κόσμο της ψευδαίσθησης.

Το να αφήσετε ψευδαισθήσεις και να επιστρέψετε στην πραγματικότητα θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα

Έτσι, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ταραχώδους και ικανοποιητικής δραστηριότητας, στην πραγματικότητα είναι ως επί το πλείστον άδειο χόμπι. Και για το κάπνισμα, σας φαίνεται ότι βοηθά στην ανακούφιση του στρες, στη διασκέδαση, στη συνομιλία, αν και είναι πραγματικά μια ψευδαίσθηση.

Το σύστημα του Allen Carr βοηθά μόνο να ξεφύγουμε από τις ψευδαισθήσεις και να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και στη συνείδηση. Και αποδεικνύεται ότι αυτό είναι ακριβώς αυτό που είναι απαραίτητο και αρκεί να σταματήσετε το κάπνισμα για πάντα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μερικά βήματα

1. Συνειδητοποιήστε ότι δεν ξεκινήσατε εθελοντικά το κάπνισμα.Δεν πήρατε αυτήν την απόφαση - κάποιος το έκανε για εσάς. Κανένα κανονικό άτομο με καθαρό μυαλό και νηφάλια μνήμη δεν θα λάβει συνειδητή απόφαση να δηλητηριάζει συνεχώς με δηλητήριο. Απλώς εκπλαγείτε όταν μας ενσταλάξατε ότι πρέπει να καπνίζετε όπως άλλοι, δυνητικά σημαντικοί άνθρωποι για εσάς. Η προώθηση των τσιγάρων έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο - αναμφίβολα υποπέρατε σε αυτήν την πρόταση, ευχαριστήσατε τους παραγωγούς καπνού, αλλά δυστυχώς βλάβητε τον εαυτό σας.

Η συνειδητοποίηση ότι ένα άτομο δηλητηριάζει ενώ το κάπνισμα βοηθά να σταματήσουν τα τσιγάρα

2. Συνειδητοποιήστε ότι δεν θα χάσετε τίποτα εάν σταματήσετε το κάπνισμα. Οι περισσότεροι καπνιστές δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα ακριβώς λόγω του φόβου ότι θα χάσουν πολλά: για παράδειγμα, θα σταματήσουν να απολαμβάνουν πάρτι, δεν θα μπορούν να χαλαρώσουν και δεν θα μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις χωρίς τσιγάρο. Εάν διαπιστώσετε ότι το τσιγάρο δεν σας βοηθάει καθόλου, αυτή η «βοήθεια» είναι ψευδαίσθηση, θα σταματήσετε το κάπνισμα πολύ εύκολα. Ίσως νομίζετε ότι το τσιγάρο έχει καλή γεύση; Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψευδαίσθηση: θυμηθείτε το πρώτο σας Μήπως σας φαινόταν ευχάριστο; Ένιωσε μάλλον χονδροειδές. Και αυτή η γεύση δεν έχει αλλάξει από τότε. Μόλις το σώμα το συνηθίσει και ενέπνευσε τον εαυτό του να είναι άνετο.

3. Καπνίστε το τελευταίο τσιγάρο σας - και κάντε το προσεκτικά.Πάρτε μια πραγματική γεύση από αυτό και θα το βρείτε άσχημο. Καπνίστε και συνειδητοποιήστε γιατί κάνετε αυτό που σας δίνει και γιατί πιστεύατε ότι το χρειάζεστε.

4. Αφού καπνίσετε το τελευταίο τσιγάρο, δώστε στον εαυτό σας μια λέξηότι δεν χρησιμοποιείτε υποκατάστατο του καπνίσματος - ηλεκτρονικά τσιγάρα, μπαλώματα κατά της νικοτίνης, γλειφιτζούρια κ. λπ.

5. Κάθε φορά που έχετε ιδεοληπτικές σκέψεις για ένα τσιγάρο και θα ήταν ωραίο να καπνίζετε, σκέφτεστε αμέσως: «Hurray! Είμαι μη καπνιστής! "

6. Αποφασίστε να μην ζηλευτείτε ποτέ εκείνους που καπνίζουνΑντ 'αυτού, αρχίστε να λυπάστε τους καπνιστές: είναι άρρωστοι, δυσαρεστημένοι, εθισμένοι, και σε αντίθεση με αυτούς, είστε ήδη ένα ελεύθερο και ευτυχισμένο άτομο!

Τα κορίτσια αποφάσισαν να μην καπνίσουν

Ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι διστάζουν να σταματήσουν το κάπνισμα είναι επειδή φοβούνται την τρομερή αγωνία της διακοπής της νικοτίνης. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτός ο εθισμός δεν είναι πουθενά τόσο σοβαρός όσο, για παράδειγμα, η τοξικομανία. Η απόσυρση από τη νικοτίνη δεν προκαλεί «απόσυρση», πόνο ή άλλη σωματική ασθένεια. Ναι, το «μικρό τέρας», όπως ο Allen Carr αποκαλεί ότι αυτός ο εθισμός υπάρχει, αλλά ο εθισμός δεν είναι φυσικός, είναι στο μυαλό σου. Έτσι, αυτό το "τέρας" θα πεθάνει αρκετά γρήγορα αν δεν το δώσετε "φαγητό".

Σημειώστε ότι ο παραπάνω αλγόριθμος λειτουργεί εξαιρετικά όχι μόνο κατά της διακοπής του καπνίσματος αλλά και κατά άλλων κακών συνηθειών. Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να εγκαταλείψετε έναν εμμονικό εθισμό στο Solitaire "Klondike" και να πείτε στον εαυτό σας: "Hurray! Δεν παίζω άλλα παιχνίδια! " - και επιστρέψτε στην πραγματική ζωή, η οποία είναι πραγματικά πολύ πιο όμορφη από την ψευδαίσθηση κόσμο είμαστε βυθισμένοι σε κακές συνήθειες που δεν μας βοηθούν αλλά μόνο θολώνουμε τον εγκέφαλό μας.