Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα μόνοι σας

Η απαλλαγή από κάθε εθισμό είναι μια σοβαρή δοκιμή δύναμης. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Και μόνο μερικά από αυτά επιτυγχάνουν το στόχο. Ποιες αποτελεσματικές μέθοδοι πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να σας φέρουμε πιο κοντά στον εκτιμώμενο στόχο σας και να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη νικοτίνη

Τρόποι ελέγχου του καπνίσματος

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 70% των καπνιστών ονειρεύονται να απαλλαγούν από την κακή τους συνήθεια. Λιγότερο από το 20% από αυτούς δεν προσπάθησαν ποτέ να σταματήσουν, αλλά το 80% προσπαθούν τακτικά να καταπολεμήσουν τον εθισμό. Το να σταματήσετε το κάπνισμα μόνοι σας είναι απαραίτητο για κάθε καπνιστή που θέλει να ξεκινήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ποιοι είναι οι λόγοι για το κάπνισμα

Κάθε άτομο έχει τους δικούς του λόγους για το κάπνισμα. Αλλά οι περισσότεροι ξεκινούν το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία για να γίνουν μέλη της ομάδας των καπνιστών. Παίρνει την εντύπωση ότι η φιλία, η κατανόηση και η διασκέδαση συμβαδίζουν με ένα αναμμένο τσιγάρο. Αλλά συνδέεται μόνο με τον εθισμό στη νικοτίνη.

Ένας ενήλικας εθισμένος στον καπνό καπνίζει άλλο τσιγάρο για να διεγείρει συνεχώς τις αισθήσεις. Μια παρόμοια υψηλή κατάσταση οφείλεται στην επίδραση της νικοτίνης που περιέχεται στον καπνό. Έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα, καταπραϋντικό, ηρεμιστικό και μερικές φορές προκαλώντας ένα αίσθημα ευφορίας.

Καθώς το σώμα συνηθίζει τις επιδράσεις της νικοτίνης με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει η επιθυμία να ανανεώνουμε τακτικά τις αισθήσεις που λείπουν, έτσι ώστε ο καπνιστής να αυξάνει τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζονται ανά ημέρα. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο διασκεδαστικό, διότι στο πλαίσιο της προσωρινής ευφορίας, εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα υγείας (βήχας, δύσπνοια, ζάλη, αδυναμία) που δεν περνούν απαρατήρητα.

Πολλοί άνθρωποι καπνίζουν εξαιτίας της βασικής πλήξης. Μόλις εθιστούν στον εθισμό, δεν μπορούν να το ξεφορτωθούν και δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον εαυτό τους. Έτσι, ένα άτομο σε μια στάση λεωφορείου καπνίζει ένα τσιγάρο, περιμένοντας ένα λεωφορείο, περιμένοντας ένα τηλεφώνημα, μεταξύ εργασίας και συνομιλίας με έναν φίλο - για να διατηρήσει τον εαυτό του απασχολημένο.

Μερικοί δεν προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα επειδή φοβούνται ότι θα είναι μόνοι. Εάν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί καπνίζουν, δεν θέλετε να "βγείτε" από την εταιρεία και να γίνετε "μαύρο πρόβατο", διαφορετικά δεν θα καταλάβουν. Καλύτερα να ξεφύγεις από τον καρκίνο του πνεύμονα λόγω της συνήθειας υποστήριξης της εταιρείας.

Είναι πιθανό οι άνθρωποι να καπνίζουν μερικές φορές μόνο επειδή τους αρέσει η μυρωδιά του καπνού και η γεύση των τσιγάρων. Αλλά εδώ όλοι πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς: άμεση ευχαρίστηση ή ζωή χωρίς τον κίνδυνο να αναπτύξουν πολλές ασθένειες.

Πώς να προετοιμαστείτε για να σταματήσετε το κάπνισμα

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν θα κερδίσετε τίποτα από τα τσιγάρα, θα χάσετε μόνο την υγεία, την ομορφιά και τη νεολαία σας. Δεν χρειάζεστε τσιγάρα για μια φυσιολογική ζωή, σας τρώνε μέσα και αφαιρούν τη δύναμή σας. Εάν τα εγκαταλείψετε, δεν θα χάσετε καθόλου.

Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε, έτσι ώστε να μην απαιτείται τακτική διέγερση των αισθήσεων με τη βοήθεια του καπνού. Βρείτε τον εαυτό σας ένα χόμπι, ένα νέο χόμπι. Ξεκινήστε να ζείτε μια νέα, υγιή και γεμάτη ζωή.

Δεν θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν, να αγκαλιάσουν τα εγγόνια σας και να χορέψουν στο γάμο τους; Με κάθε τσιγάρο που καπνίζετε, οι πιθανότητές σας να γίνουν όλο και μικρότεροι.

Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα

 1. Αποφασίστε να το κάνετε τώρα. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες: όχι αύριο, όχι από Δευτέρα, όχι από Πρωτοχρονιά, αλλά τώρα.
 2. Ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας για την πρόθεσή σας. Ζητήστε την υποστήριξη και τη βοήθειά τους. Είναι υπέροχο όταν κάποιος άλλος αποφασίζει να σταματήσει να καπνίζει μαζί σας, ώστε να μπορείτε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον.
 3. Απαλλαγείτε από όλες τις ιδιότητες του καπνίσματος γύρω σας: ένα τασάκι, ένα αναπτήρα, ένα σακάκι στο οποίο κάνατε ένα διάλειμμα καπνού ή ένα μαξιλάρι που καθίσατε στο μπαλκόνι και εισπνεύσατε με καπνό καπνού. Όλα αυτά τα πράγματα δεν ανήκουν πλέον στη ζωή σας, ρίξτε τα στον κάδο απορριμμάτων.
 4. Υπολογίστε πόσα χρήματα ξοδεύετε για τσιγάρα ανά μήνα. Βάλτε αυτό το ποσό σε ένα φάκελο και κρύψτε το. Στο τέλος του πρώτου μήνα χωρίς κάπνισμα, πάρτε αυτό το κρησφύγετο και αγοράστε ένα δώρο στον εαυτό σας. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για το ταξίδι που έχετε κάνει. Και κάθε μήνα της ζωής χωρίς εθισμό.

Οι κύριοι τρόποι καταπολέμησης του καπνίσματος

Ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα είναι να σταματήσετε το κάπνισμα και αυτό είναι. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον εθισμό από μόνοι τους και ως εκ τούτου βρίσκουν επιπλέον τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της διακοπής του καπνίσματος.

Χρησιμοποιήστε επιθέματα νικοτίνης για να μειώσετε τις επιδράσεις των συμπτωμάτων στέρησης κατά τη διακοπή του καπνού. Όταν χρησιμοποιούνται, η νικοτίνη μπαίνει στο σώμα, αλλά οι πνεύμονες δεν εκτίθενται στις κακές επιπτώσεις του καπνού. Το καρδιαγγειακό σύστημα εξακολουθεί να πάσχει από τις επιδράσεις της νικοτίνης. Επομένως, η κόλληση του σοβά είναι μόνο μια προσωρινή φάση έως ότου εξαφανιστεί η επιθυμία για καπνό.

Το κόμμι νικοτίνης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να μασάται αργά στο στόμα, κρατώντας το σάλιο και στη συνέχεια να το καταπιεί. Έχει δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά και οι γαστρεντερικές διαταραχές είναι συχνές όταν χρησιμοποιείτε κόμμι νικοτίνης.

Υπάρχουν επίσης ειδικές συσκευές εισπνοής με περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Εάν θέλετε να πάρετε ένα τσιγάρο, πρέπει να πάρετε περίπου 80 αναπνοές μέσω της συσκευής εισπνοής. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα λαμβάνει την απαιτούμενη δόση καθαρής νικοτίνης.

Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται επίσης, αλλά περιέχουν αντικαταθλιπτικά, τα οποία έχουν υπερβολικά ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και την ανθρώπινη ψυχή, προκαλώντας λήθαργο, υπνηλία και απάθεια.

Οι μη παραδοσιακές μέθοδοι περιλαμβάνουν: ύπνωση, βελονισμό, αρωματοθεραπεία, ψυχολογική πρόταση, αυτόματη προπόνηση, συνωμοσίες, λαϊκές θεραπείες.

Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα μόνοι σας σε 5 ημέρες

Αυτή η τεχνική αναπτύχθηκε από Αμερικανούς θεραπευτές και έχει αποδειχθεί παγκοσμίως.

Εγχειρίδιο:

 1. Για τις επόμενες πέντε ημέρες, σηκωθείτε μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο το πρωί.
 2. Πίνετε 500 ml καθαρού νεκρού νερού με άδειο στομάχι.
 3. Στη συνέχεια, πάρτε μερικά λεπτά ασκήσεις αναπνοής: Αναπνεύστε βαθιά, αργά και απότομα.
 4. Τρώτε μόνο φυτικά τρόφιμα αυτές τις μέρες. Απολαύστε φρέσκους χυμούς και φρούτα για πρωινό. Σούπες λαχανικών και σαλάτες για μεσημεριανό γεύμα. Για βραδινό στιφάδο, σαλάτες και λαχανικά στον ατμό.
 5. Πηγαίνετε στη δουλειά, μετακινήστε περισσότερα. Πηγαίνετε για σπορ, οι ελαφριές ασκήσεις είναι επίσης πολύ χρήσιμες για εσάς τώρα.
 6. Ήδη την τέταρτη ημέρα της τεχνικής θα απαλλαγείτε από την επιθυμία να καπνίσετε και την πέμπτη ημέρα θα ενοποιήσετε το αποτέλεσμα.
πώς να σταματήσετε το κάπνισμα μόνοι σας

Λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση του καπνίσματος

 • Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας βαλεριάνα, πικραλίδα και catnip. Ανακατέψτε τη συλλογή και ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό. Επιμείνετε στο προϊόν κάτω από κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, στραγγίξτε και πιείτε το ζωμό όταν προκύψει η επιθυμία να καπνίσετε.
 • Εάν έχετε μια αφόρητη επιθυμία να εισπνεύσετε τον καπνό, κάντε τον εαυτό σας ένα ρολό δεντρολίβανο ή μουλάρι. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην Κίνα.
 • Χρησιμοποιήστε 250 γραμμάρια βρώμης. Τρίψτε το σε ένα μπλέντερ και ρίξτε 500 ml βραστό νερό. Επιμείνετε στον ζωμό για μια ώρα, δροσερός και στραγγίστε. Πάρτε το όταν θέλετε να καπνίσετε 100 ml με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι κάθε φορά.
 • Διαλύστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις θέλετε να καπνίσετε, ξεπλύνετε το στόμα σας με τη λύση - αυτό θα δημιουργήσει μια αποστροφή στον καπνό.
 • Παρασκευάστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο του Αγίου Ιωάννη σε ένα ποτήρι βραστό νερό και πιείτε αυτήν την έγχυση ως κανονικό τσάι όλη την ημέρα. Αυτό το βότανο περιέχει ουσίες που έχουν ηρεμιστικά και ηρεμιστικά αποτελέσματα και βοηθούν στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος.

Συνωμοσίες διακοπής του καπνίσματος

Οι μαγικές συνωμοσίες βοηθούν στη διαχείριση του εθισμού μόνο σε όσους πιστεύουν σε αυτούς και έχουν τη σωστή διάθεση να τα διαβάσουν. Είναι επιθυμητό ένα στενό και αγαπητό άτομο να διαβάσει το κείμενο της συνωμοσίας.

 • Διαβάστε ένα πακέτο τσιγάρων παραπάνω: «(το όνομα του ατόμου που πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα) θα αρχίσει να καπνίζει. Δεν θα δηλητηριάσει πλέον τον εαυτό του, τους άλλους και τον αέρα. Από τώρα και στο εξής (όνομα) θα βρει μια νέα δουλειά. "
 • Τα μεσάνυχτα, όταν κανείς δεν είναι στο σπίτι, σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και ανάψτε τρία κεριά. Πες πέντε φορές τις ακόλουθες λέξεις: «Θεέ μου, λυπάμαι (όνομα). Ζητώ υγεία και δύναμη για να απαλλαγούμε από τον εθισμό. Ελευθερώστε με από τα βάσανα και θα γίνω σκλάβος σας. "
 • Εάν μια γυναίκα θέλει να μιλήσει με τον σύζυγό της για το κάπνισμα, πρέπει να σταθεί στον καθρέφτη τη νύχτα όταν ο σύζυγος κοιμάται, ανάβει τρία κεριά, βιδώνει μια βελόνα και λέει: «Κάπου στη μακρινή θάλασσα υπάρχει ένα μικρό νησί, είμαι καθισμένος σε αυτό (το όνομά μου) - ένα όμορφο κορίτσι και με τη βοήθεια ενός νήματος και μιας βελόνας, αποφεύγω το όνομα του ανθρώπου από το κάπνισμα. Απαλλαγεί από μια κακή συνήθεια που καταστρέφει τη ζωή. "

Σταματήστε το κάπνισμα σε 1 ημέρα

Δεν υπάρχει μαγική σφαίρα που θα εξαλείψει τον εθισμό σας στη νικοτίνη σε μια μέρα. Όλο το μυστικό βρίσκεται στον προσωπικό ψυχολογικό συντονισμό και την πρόταση. Εάν θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα πετύχετε. Σκεφτείτε το γεγονός ότι όταν απαλλαγείτε από τον εθισμό θα γίνετε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και θα φαίνεστε νεότεροι από την ηλικία σας. Ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία:

 • Ένα άτομο που καπνίζει διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης λάρυγγα, οισοφάγου, στομάχου και άλλων οργάνων από ό, τι ένας μη καπνιστής.
 • Το κάπνισμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης και της στεφανιαίας νόσου.
 • Τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι καρδιακές προσβολές είναι δύο φορές συχνότερα στους καπνιστές από ό, τι σε άτομα που δεν είναι εθισμένοι στη νικοτίνη.
 • Σε τελική ανάλυση, οι καπνιστές υποφέρουν από μειωμένη γονιμότητα και ανικανότητα.
 • Σε 20 λεπτά μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο παλμός επανέρχεται στο φυσιολογικό, σε μια μέρα ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται σημαντικά και η αναπνοή αποκαθίσταται σε δύο εβδομάδες. Θα βρείτε ευκολότερο να διαπραγματευτείτε μεγάλες αποστάσεις και να ανεβείτε σκάλες. 10 χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα είναι ο ίδιος με αυτόν των μη καπνιστών.

Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα ενώ είστε έγκυος

Μετά την είδηση ότι πρόκειται να γίνετε μητέρα, δεν υπάρχει πλέον χώρος στη ζωή σας για τσιγάρα. Όταν δεν ανησυχείτε για τη δική σας υγεία, σκεφτείτε το μέλλον του μωρού σας. Μην πάρετε φάρμακα που αντικαθιστούν τα τσιγάρα. Στρέψτε την προσοχή σας στη ζωή που αναπτύσσεται μέσα σας.

Να είστε σε εξωτερικούς χώρους πολύ και να κάνετε ελαφρές σωματικές ασκήσεις για έγκυες γυναίκες. Εγγραφείτε στο σύλλογο μέλλουσες μητέρες, αρχίστε να επικοινωνείτε μαζί τους και μοιραστείτε για το πρόβλημά σας. Εκεί θα βρείτε ομοιόμορφα άτομα που μπορούν να σας δώσουν συμβουλές και κόλπα για το πώς να σταματήσετε το κάπνισμα.

Αποφύγετε να πάτε σε μέρη όπου οι άνθρωποι καπνίζουν. Εκτός από το κάπνισμα μόνοι σας, σταματήστε από δεύτερο χέρι τον καπνό, ο οποίος είναι επίσης επιβλαβής για την υγεία του εμβρύου. Εάν θέλετε να καπνίζετε έντονα και να τρώτε μια χούφτα σμέουρα, θα εξουδετερώσει προσωρινά τους πόθους της νικοτίνης.

Παύση του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πώς να μην γίνετε καλύτεροι με να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη νικοτίνη

Ορισμένες γυναίκες πιστεύουν ότι η διακοπή του καπνίσματος θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Θα βελτιωθείτε μόνο όταν αρχίσετε να "αντιλαμβάνεστε" το πρόβλημα. Για παράδειγμα, αντί για τσιγάρα, τρώτε κέικ ή τρώτε γλυκά.

Βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε μια νέα καλή συνήθεια για να κρατάτε τα χέρια σας απασχολημένα. Οι γυναίκες ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν το πλέξιμο, το κέντημα και τη ζωγραφική. Οι άντρες έχουν ελεύθερο χρόνο για να διορθώσουν σφάλματα στο σπίτι: έπιπλα καρφιών, ντουλάπια, εικόνες ή ράφια.

Συνδέστε τον αθλητισμό. Ακόμα και οι καθημερινές βόλτες θα σας αποτρέψουν να βελτιωθείτε μετά το κάπνισμα. Κάντε γιόγκα για να χάσετε βάρος και να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Χάρη στη γιόγκα, θα αρχίσετε να ζείτε σε αρμονία με τον εαυτό σας, και με τον εσωτερικό σας κόσμο δεν θα έλκεστε από τα τσιγάρα.

Πώς να σταματήσετε τελικά το κάπνισμα

Δεν καταφέρνουν όλοι να σταματήσουν τα τσιγάρα ταυτόχρονα. Κάντε μικρά βήματα. Πρώτον, μειώστε τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε περιστασιακά (ενώ περιμένετε το λεωφορείο σε στάση λεωφορείου, κατά τη διάρκεια εμπορικού διαλείμματος στην τηλεόραση κ. λπ. ). Στη συνέχεια, σταματήστε το κάπνισμα μόλις ξυπνήσετε και πριν πάτε για ύπνο.

Μετακινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση κάθε μέρα μειώνοντας τα τσιγάρα. Απολαύστε κάθε επίτευγμα και στη συνέχεια θα σταματήσετε το κάπνισμα για πάντα χωρίς προβλήματα.