Φάρμακο για το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το πρόβλημα προκύπτει επειδή το κύριο συστατικό του καπνού - η νικοτίνη - είναι μια ψυχοδραστική ουσία και είναι εθιστικό στους καπνιστές. Οι περισσότεροι καπνιστές θέλουν να εγκαταλείψουν τον εθισμό τους. Αυτή η ανάγκη προκύπτει μετά την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, όλες οι ανεξάρτητες προσπάθειες να σταματήσουν το κάπνισμα είναι ως επί το πλείστον ανεπιτυχείς. Ειδικά σε αυτούς που έχουν μακρά ιστορία καπνίσματος. Οι καπνιστές προσπαθούν να απαλλαγούν από τον εθισμό με θεραπείες στο σπίτι, να λαμβάνουν χάπια καπνίσματος. Αλλά το πάθος αποδεικνύεται δυνατότερο από την επιθυμία τους.

χάπια καπνίσματος

Τι να κάνετε σε αυτήν την κατάστασηΥπάρχει μόνο μία διέξοδος - είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στη συμμετοχή επαγγελματιών. Το ναρκωτικό κέντρο προσφέρει εξειδικευμένη και αποτελεσματική βοήθεια σε άτομα με εθισμό στον καπνό. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε τα μέσα φαρμακευτικής θεραπείας, ψυχοθεραπείας και ύπνωσης από το κάπνισμα. Η συμμόρφωση με όλες τις συστάσεις των γιατρών θα οδηγήσει σε άριστο αποτέλεσμα και θετική πρόγνωση.

Η βλάβη του καπνίσματος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώνει: Κάθε χρόνο 6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν από κατάχρηση καπνού. Επιπλέον, το 10% από αυτούς είναι μη καπνιστές (παθητικοί καπνιστές) - άτομα που αναγκάζονται να εισπνεύσουν τον καπνό εκείνων που καπνίζουν δίπλα τους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο καπνιστές στη γη.

Ο επιπολασμός αυτού του εθισμού προκαλείται από:

 • δωρεάν πώληση προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη ·
 • Πρόσβαση στην αγορά προϊόντων καπνού για παιδιά και νέους ·
 • ανοιχτές και κρυφές (σε ταινίες, βιβλία) διαφημιστικές καμπάνιες που αυξάνουν τις πωλήσεις τσιγάρων, πούρων και άλλων τύπων καπνού.
το κορίτσι δείχνει τη βλάβη του καπνίσματος

Όταν ο καπνός καπνού εισέρχεται στο σώμα:

 • Οι βρόγχοι και ο πνευμονικός ιστός επηρεάζονται. Ο ασθενής εμφανίζει χρόνια βρογχίτιδα, στεφανιαία νόσο.
 • Με την πάροδο του χρόνου, οι κατεστραμμένοι ιστοί του αναπνευστικού συστήματος μπορούν να αναπτύξουν κακοήθεις διαδικασίες όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στη βλεννογόνο μεμβράνη του στόματος, του λαιμού, του στομάχου και άλλων οργάνων.
 • Η νικοτίνη προκαλεί τις μικρές αρτηρίες να περιορίζονται συνεχώςΑργά ή γρήγορα αυτός ο παθολογικός σπασμός οδηγεί σε διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος στον ιστό. Ο ασθενής αναπτύσσει «ασθένεια καπνίσματος» - μια ενδοαρτηρίτιδα που οδηγεί σε γάγγραινα των άκρων και τον ακρωτηριασμό τους.
 • Οι θρόμβοι αίματος σχηματίζονται στις φλέβες, τη θρομβοφλεβίτιδα και τις επιπλοκές της: θρομβοεμβολισμός (απόφραξη) των μεγάλων αγγείων, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο.

Μέθοδοι απόρριψης και θεραπείες για το κάπνισμα

Για να απαλλαγούμε από τον εθισμό στον καπνό, είναι απαραίτητη η ρητή επιθυμία του ασθενούς. Είναι καλύτερα να σταματήσετε αμέσως το κάπνισμα. Μερικοί ασθενείς προσπαθούν να φύγουν μειώνοντας τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι το λάθος μονοπάτι που οδηγεί σε αυξημένη έλξη και το αντίθετο αποτέλεσμα.

ο άντρας είναι άρρωστος από το κάπνισμα

Γιατί είναι δύσκολο για ένα άτομο να σταματήσει το κάπνισμα; Ο ένοχος είναι ένα είδος αποχής - «απόσυρση νικοτίνης», η οποία προκύπτει από την άρνηση του επόμενου τσιγάρου.

Εκφράζεται:

 • Εσωτερική δυσφορία.
 • Νευρικότητα και ευερεθιστότητα, κεφαλαλγία.
 • Χλωμό δέρμα και εφίδρωση.
 • Κρυάδα.
 • Επώδυνες αισθήσεις γύρω από την καρδιά, αυξημένος καρδιακός ρυθμός.
 • Αλλαγές στην αρτηριακή πίεση.
 • Διαταραχές του εντέρου και μειωμένη όρεξη.
 • Διαταραχή ύπνου.

Η ένταση των συμπτωμάτων στέρησης αυξάνεται εντός 5-7 ημερών, φτάνει στο μέγιστο και σταδιακά αρχίζει να μειώνεται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απαραίτητο να παρέχεται στον ασθενή ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη. Η βοήθεια ανακουφίζει από αυτά τα συμπτώματα και αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα θετικού αποτελέσματος.

Στην πράξη, οι ναρκολόγοι χρησιμοποιούν τις ακόλουθες μεθόδους, θεραπείες και φάρμακα για το κάπνισμα:

Νικοτίνη για κάπνισμα
 • Θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης. Η συνταγογράφηση φαρμάκων που έχουν νικοτίνη στη σύνθεσή τους θα βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων στέρησης και θα επιτρέψει στον ασθενή να επικεντρωθεί στην εξάλειψη του ψυχολογικού εθισμού. Τα φάρμακα αυτής της ομάδας περιλαμβάνουν ειδικές τσίχλες, παστίλιες, καραμέλες, σοβάδες, αερολύματα, δισκία. Είναι κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχουν διαφορετικά ονόματα. Η πρόσληψή του κορεσίζει το σώμα με νικοτίνη σε φθίνουσα μορφή και σας επιτρέπει να εξαλείψετε σταδιακά τα παράπονα σωματικής εξάρτησης.
 • Αγωνιστές υποδοχέα νικοτίνης. Τα χάπια καπνίσματος μειώνουν την επιθυμία για τρόφιμα και ανακουφίζουν τα συμπτώματα στέρησης. Το φάρμακο χρησιμοποιείται σύμφωνα με ένα ειδικό σχήμα που έχει συνταγογραφηθεί από τον θεράποντα ιατρό. Παρά τις καλές επιδράσεις του, έχει περιορισμένες χρήσεις λόγω σοβαρών παρενεργειών.
 • Αντικαταθλιπτικά με βουπροπιόνη και νορτριπτυλίνη. Εκτός από το κύριο αποτέλεσμα της ανακούφισης της κατάθλιψης, είναι σε θέση να καταστέλλουν τον εθισμό στη νικοτίνη.
 • Αντιυπερτασικά φάρμακα. Η κλονιδίνη όχι μόνο ανακουφίζει την αρτηριακή πίεση, αλλά επίσης ανακουφίζει την επιθυμία των τροφίμων.

Πρόσφατα, αναπτύσσεται μια συγκεκριμένη ουσία που μοιάζει με εμβόλιο (μια βολή από το κάπνισμα) η οποία έχει σχεδιαστεί για να σώζει γρήγορα ένα άτομο από το κάπνισμα και τις συνέπειές του.

Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα με ύπνωση

Υπνωθεραπεία καπνίσματος

Η πρακτική της υπνωτικής πρότασης βασίζεται στην καταστολή της ψυχολογικής εξάρτησης. Η υπνοθεραπεία σάς επιτρέπει να απομακρύνετε τα κυρίαρχα παθολογικά αντανακλαστικά που προκαλούν αποστροφή στη μυρωδιά του καπνού, του τύπου τσιγάρου. Ο υπνοθεραπευτής καταστρέφει οδυνηρές ιδέες και συνήθειες και τις αντικαθιστά με στάσεις απέναντι σε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Η διακοπή του καπνίσματος με ύπνωση απαιτεί αρκετές συνεδρίες. Εάν ένας καπνιστής έχει μακρά ιστορία και επιθυμεί φυσική τροφή, θα του δοθεί επιπλέον φάρμακο. Με τη βοήθεια συμπτωματικών φαρμάκων και φαρμάκων για το κάπνισμα, η ευερεθιστότητα εξαλείφεται, η αρτηριακή πίεση ομαλοποιείται και άλλες εκδηλώσεις απόσυρσης νικοτίνης.

Για να σταματήσετε το κάπνισμα με ύπνωση, δεν χρειάζεται να εμποδίσετε τον γιατρό, αλλά να τον βοηθήσετε. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να προσαρμοστείτε στη θεραπεία. Στη συνέχεια, αυτή η μέθοδος δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Στο κέντρο φαρμάκων, οι κύριες και πρόσθετες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι:Διαδικασία θεραπείας με λέιζερ καπνίσματος
 • Θεραπεία με λέιζερ.
 • Βελονισμός.
 • Θεραπεία Xenon.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θεραπείας, οι ασθενείς πρέπει να απέχουν από αλκοολούχα ποτά, δυνατό τσάι, καφέ, τηγανητά και πικάντικα τρόφιμα. Η σωματική δραστηριότητα, που βρίσκεται στον καθαρό αέρα, προωθεί την ανάκαμψη. Πρέπει να αποφύγετε τις δυνατές εμπειρίες.

Πώς η διακοπή του καπνίσματος επηρεάζει την υγεία

Στο πλαίσιο της παύσης της απορρόφησης του καπνού από τον καπνό στο σώμα, συμβαίνουν τα εξής:

 • Ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, εξαφάνιση τοξικής ταχυκαρδίας.
 • Μειώστε το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα στο φυσιολογικό.
 • Βελτίωση των ρεολογικών ιδιοτήτων και του ιξώδους του αίματος.
 • Ομαλοποίηση των λειτουργιών του αναπνευστικού συστήματος.
 • Η εξαφάνιση της βρογχίτιδας του καπνιστή και του σχετικού βήχα λόγω της αποκατάστασης της φυσιολογικής δομής των βλεννογόνων της αναπνευστικής οδού.
 • Μειώστε τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 2 φορές 1 έτος μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Μείωση της πιθανότητας εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου του μυοκαρδίου.

Μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ογκολογικής παθολογίας των οργάνων-στόχων (πνεύμονες, λάρυγγας, πάγκρεας).

Εκείνοι που σταματούν το κάπνισμα αυξάνουν την ανάρρωσή τους μετά από σωματικό και διανοητικό στρες. Στους άνδρες, η ισχύς αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η γονιμότητα βελτιώνεται στις γυναίκες. Η ποιότητα ζωής φτάνει σε υψηλότερο επίπεδο.

ο ναρκωλόγος συνταγογραφεί θεραπεία για το κάπνισμα

Εάν έχετε διάθεση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα δεν έχετε καταφέρει να σταματήσετε τα τσιγάρα, μην αποθαρρύνεστε. Οι ναρκολόγοι του κέντρου θα επιλέξουν τα πιο αποτελεσματικά ναρκωτικά για το κάπνισμα και θα κάνουν ό, τι μπορούν για να απαλλαγούν από τον εθισμό στη νικοτίνη γρήγορα και αποτελεσματικά.