Οι συμβουλές του Allen Carr για τη διακοπή του καπνίσματος

Allen Carr συγγραφέας του βιβλίου Ο εύκολος τρόπος να σταματήσετε το κάπνισμα

Ο Allen Carr είναι ένας διεθνώς γνωστός αγγλικός συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη διακοπή του καπνίσματος. Χάρη στα βιβλία του, άνοιξε πολλές κλινικές που θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από αυτήν την αρνητική συνήθεια το συντομότερο δυνατό.

Ο Allen Carr είναι ένας από τους πιο φωνητικούς αγωνιστές κατά του καπνίσματος στον κόσμο που πέτυχε επιτυχία σε αυτήν την προσπάθεια με βάση τις ηθικές του αρχές.

Ανέπτυξε μια μοναδική φιλοσοφία κατά του καπνίσματος που ωφελεί πολλούς σύγχρονους ανθρώπους.

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί η μέθοδος Allen Carr, αξίζει να μελετήσετε τις αρχές της, τις οποίες περιγράφει στο βιβλίο Ο αποτελεσματικός τρόπος να σταματήσετε το κάπνισμα.

Επίδραση της μεθόδου Allen Carr

Τα τσιγάρα σταμάτησαν σύμφωνα με το βιβλίο του Allen Carr

Ο συγγραφέας πιστεύει ότι η αιτία όλων των προβλημάτων είναι ο ψυχολογικός φόβος της διακοπής του καπνίσματος. Υπό την επήρεια αυτού του φόβου, ο καπνιστής θα συνεχίσει να αυτοκτονεί με νικοτίνη και θα νιώθει την ψευδαίσθηση της πραγματικής ευχαρίστησης από τα τσιγάρα.

Η χαρά του καπνίσματος δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αυταπάτη, η οποία χρησιμεύει ως ηθική δικαιολογία στον καπνιστή μπροστά σε ιατρικά δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους του καπνού και του ίδιου.

Ο Carr επιμένει σαφώς στο βιβλίο του ότι το κάπνισμα δεν είναι ευχάριστο.

Το κάπνισμα είναι ο ίδιος εθισμός στα ναρκωτικά όπου ένα τσιγάρο αντικαθιστά ένα άλλο για να διευκολύνει τα συμπτώματα στέρησης. Δηλαδή, ένας μη καπνιστής δεν χρειάζεται να επιτύχει την κατάσταση σωματικής και ηθικής ικανοποίησης που ένας καπνιστής επιδιώκει να ανάψει άλλο τσιγάρο. Ο μη καπνιστής βρίσκεται ήδη σε κανονική κατάσταση που προσπαθεί να επιτύχει ο καπνιστής.

Ο λόγος για τα συμπτώματα στέρησης είναι ο φόβος και η αμφιβολία σχετικά με τη διακοπή του τσιγάρου. Μόλις ξεπεράσετε το άγχος και την αμφιβολία για τον εθισμό, τα συμπτώματα στέρησης δεν είναι τρομακτικά.

Στις κλινικές του Allen Carr, για παράδειγμα, το κάπνισμα χρησιμεύει ως υποχρεωτική ιατρική συνταγή για την καταστροφή αμφιβολιών και φόβων, ως επίγνωση της ασήμανσής τους.

Το επόμενο θεμέλιο της μεθόδου διακοπής του καπνίσματος είναι η κατανόηση του μηχανισμού και των αρχών της συσκευής παγίδευσης νικοτίνης στην οποία οδηγεί ο ίδιος ο καπνιστής. Πιστεύει ότι η διακοπή των τσιγάρων θα τον φέρει σε πόνο και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νικοτίνη. Αυτή είναι μια θεμελιωδώς ψευδή πεποίθηση που προέκυψε υπό την επήρεια της διαφήμισης τσιγάρων και της άγνοιας του καπνιστή.

Ένα ενδιαφέρον σημείο για τη «φιλοσοφία απαγόρευσης του καπνίσματος» του Allen Carr είναι ο ισχυρισμός ότι η θέληση δεν έχει νόημα όταν σταματήσετε το κάπνισμα. Απλώς δεν το χρειάζεστε για να σταματήσετε το κάπνισμα.

Και δεδομένης της θέσης που περιγράφεται παραπάνω, αυτή η δήλωση λειτουργεί πραγματικά και αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματά της.

Συμβουλές της Allen Carr για το σταμάτημα των τσιγάρων

Με βάση τη φιλοσοφική του στάση για το κάπνισμα και την εμπειρία ζωής που βοήθησε τον διάσημο Άγγλο συγγραφέα να σταματήσει το κάπνισμα, δίνει συμβουλές σε όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την κακή συνήθεια.

Η πρώτη συμβουλή είναι να ξεκινάτε πάντα με τον εαυτό σας και την αντίληψή σας για τον κόσμο γύρω σας. Η πραγματικότητα και οι άνθρωποι γύρω είναι αυτό που είναι, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να γίνεται αντιληπτός όπως είναι στην πραγματικότητα.

Δεν πρέπει να θέσετε μη ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σας, πείτε ότι θα σταματήσω το κάπνισμα τώρα και αυτό είναι. Αυτό οδηγεί σε μια άλλη αποτυχία των τσιγάρων. Με τη σωστή αντίληψη της πραγματικότητας, η επιτυχία της διακοπής των τσιγάρων είναι εγγυημένη.

Η δεύτερη συμβουλή αφορά αυτούς που θεωρούν το κάπνισμα μοναδικό χαρακτηριστικό της ταυτότητάς τους και του προσωπικού τους στυλ. Αυτή είναι μια κοινή παρανόηση. Υπάρχουν πολλοί από τους ίδιους ανθρώπους που προσπαθούν να καπνίσουν τα ισχυρότερα και πιο ακριβά τσιγάρα στη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα. Αυτό οδηγεί σε μια ανθυγιεινή σπατάλη χρημάτων, σε επιδείνωση της γενικής υγείας. Πολλοί μεγιστάνες καπνού που επωφελούνται από αυτήν τη συνήθεια βγάζουν χρήματα από ένα άτομο.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σύγχρονα τσιγάρα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά πρόσθετα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοξικομανίας σε αυτά τα πρόσθετα. Επομένως, η επιθυμία καπνίσματος δεν προκαλείται απολύτως από τη νικοτίνη. Και τα μικρά παιδιά παίρνουν πάντα ένα παράδειγμα από τους γονείς τους, έτσι η μαμά και ο μπαμπάς που καπνίζουν δεν αντικατοπτρίζουν βέλτιστα τη συμπεριφορά του παιδιού.

Η τρίτη συμβουλή είναι για εκείνους που φοβούνται τις νευρικές βλάβες. Αυτός ο φόβος προκαλείται από το γεγονός ότι ένα άτομο θερμαίνεται και περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που ξαφνικά θέλει να καπνίσει. Επομένως, καταρρέει, τόσο σωματικά - φτάνει για ένα τσιγάρο, και συναισθηματικά.

Μην γεμίσετε τις σκέψεις σας με το φόβο ότι χωρίς τσιγάρα δεν υπάρχει τίποτα να κάνει. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τη στάση ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανάψετε ένα τσιγάρο και το άτομο θα καταρρεύσει. Αν και είναι πολύ ανεπτυγμένο, προκαλείται από ένα αίσθημα ενοχής που πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει. Σε περίπτωση νευρικής βλάβης, πάρτε ένα ηρεμιστικό μαζί σας.

Η τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή είναι να τονώνετε θετικά όλη την ημέρα. Είναι πολύ απλό και συνίσταται στο να πρέπει να τονώνετε με κάθε δυνατό τρόπο για να καταπολεμήσετε τον πειρασμό, ένας από τους οποίους είναι το κάπνισμα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να σκεφτείτε για το εγγύς μέλλον και τις φωτεινές προοπτικές του, να πείτε λόγια ενθάρρυνσης στον εαυτό σας, να αγωνιστείτε για τον αυτοέλεγχο και την ευτυχία και να αντιμετωπίσετε τον πειρασμό θαρραλέα.

Κάθε πρωί πρέπει να διαβάζετε ένα σύντομο αποχαιρετιστήριο κείμενο που χρησιμεύει ως κίνητρο για να σταματήσετε το κάπνισμα.

Αυτό το κείμενο μπορεί να δημιουργηθεί από τον εαυτό σας, να καθοδηγηθείτε από τις περιστάσεις σας ή να το πάρετε από το βιβλίο του Allen Carr με τίτλο "Ο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα", μαζί με πολλές άλλες συμβουλές και οδηγίες για την εξάλειψη του εθισμού στον καπνό.