Είναι δυνατόν να καπνίζετε ενώ είστε νηστικοί και πώς να σταματήσετε πριν από τη νηστεία;

Το κάπνισμα κατά τη νηστεία δεν πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό της ζωής. Ωστόσο, αυτή είναι η συνήθεια που έχουν πάρα πολλοί πιστοί. Θα κόψετε το κάπνισμα για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του ιερού χρόνου και στη συνέχεια θα ξεκινήσετε ξανά.

Κεριά στην εκκλησία και κάπνισμα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής

Γνώμη των ιερέων: είναι δυνατόν να καπνίζουμε νηστικοί;

Το Άγιο Σαρανταήμερο είναι ο χρόνος πριν από τις διακοπές του Πάσχα λόγω περιορισμών στα τρόφιμα και η εμφάνισή του έχει αυστηρή ταξινόμηση. Επιπλέον, είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να υπακούσουμε στους νόμους του Θεού με ιδιαίτερη δύναμη και να αγνοήσουμε τις αμαρτίες. Το κάπνισμα είναι ένα από αυτά.

Το κάπνισμα είναι αμαρτία γιατί πιστεύεται ότι ο καπνός βλάστησε το σώμα, τον ναό του Αγίου Πνεύματος. Όταν ένας καπνιστής δίνει ένα κακό παράδειγμα στους άλλους, εντείνει τη δύναμη της αμαρτίας, καθώς ο πιστός θα είναι κάποτε υπεύθυνος για όσους τον ακολουθούν. Το κάπνισμα είναι κυριολεκτικά υποδουλωμένο και σε κάνει εθισμένο στη συνήθεια. Τα χαμένα χρήματα θα βοηθούσαν όσους είχαν ανάγκη.

Προσοχή!Οι κληρικοί λένε: «Το κάπνισμα δεν απαγορεύεται μόνο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, απαγορεύεται εφ 'όρου ζωής».

Είναι γνωστό ότι αυτή η συνήθεια είναι καταστροφική. Αν και πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να το κάνουν. Μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να σταματήσουν, αλλά δεκαετίες «εμπειρίας», εκατοντάδες πακέτα τσιγάρα καπνισμένα, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να απαλλαγεί από τον εθισμό. Όλοι καπνίζουν - πιστοί, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, άθεοι. Ωστόσο, αυτός ο ιερός χρόνος κάνει ένα άτομο να σκεφτεί σοβαρά, να επανεξετάσει τις συνήθειες και τις αρχές της ζωής. Είναι αξιοσημείωτο ότι ορισμένοι καπνιστές προσκολλώνται στο φαινόμενο αυτό για πάντα, άλλοι - όταν νηστεύουν, άλλοι - βασανίζονται σοβαρά.

Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα πριν από τη Σαρακοστή

Δεν τηρούν όλοι μια αυστηρή νηστεία, αλλά αν κάποιος πιστός το επιλέξει, πρέπει να προετοιμαστεί για τη δοκιμή εκ των προτέρων.

Προσοχή!Το τεστ δεν είναι η ίδια η νηστεία, αλλά η συνήθεια του καπνίσματος, η οποία μερικές φορές προκαλείται από αντανακλαστικά.

Όταν ένας πιστός είναι έτοιμος να αλλάξει τη ζωή του, θα πρέπει να οπλιστεί με αρκετά ορθόδοξα γεγονότα.

Ομολογία καπνίσματος ως αμαρτία

Το να υποκύπτεις στον πειρασμό του καπνίσματος σημαίνει να βεβηλώνεις το σώμα σου, τον ναό της ψυχής. Αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πιστός είναι απίθανο να θέλει να δώσει το παράδειγμα της αμαρτίας στους άλλους. Πρέπει να καταλάβετε ότι μια μέρα οι συγγενείς του - μητέρα, κόρη, γιος - θα τον ακολουθήσουν. Κάποιος πρέπει επίσης να παραδεχτεί: Το κάπνισμα είναι κακό, είναι αμαρτία εναντίον του Παντοδύναμου, εναντίον σας και των άλλων. Η συνείδηση, η εξομολόγηση οδηγεί στο έλεος, στις ευλογίες, ο πιστός γίνεται ελεύθερος.

Τσιγάρο και κάπνισμα ενώ είμαστε νηστικοί

Αντιμετωπίστε το κάπνισμα ως αμαρτία

Όταν ο πιστός συνειδητοποιήσει ότι το κάπνισμα είναι αμαρτία, μπορεί να σταματήσει αμέσως. Αλλά πρέπει κυριολεκτικά να το κάνετε αυτό ταυτόχρονα. Είναι αδύνατο να δικαιολογήσετε "ένα τσιγάρο" την ημέρα, εφόσον ο καπνιστής είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ένα πακέτο. Πρέπει να σταματήσετε αμέσως, αλλιώς η παραίτηση στον πειρασμό είναι συνώνυμη με το γεγονός ότι το κακό έχει κερδίσει. Είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε στη συνείδηση και τη θέληση.

προσευχή

Όταν κόψετε το κάπνισμα πρέπει να προσευχηθείτε. Με μια τόσο δύσκολη απόφαση να ζητήσω βοήθεια από ανώτερες δυνάμεις. Προσευχηθείτε, ακόμη και απαιτήστε από τον Θεό να εγκρίνει ένα τέτοιο βήμα, γιατί ξέρει "από τι" είναι ένα άτομο και πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές γι 'αυτόν.

συνήθεια

Το κάπνισμα είναι ένας τεράστιος εθισμός, μια ισχυρή συνήθεια. Για χρόνια, οι καπνιστές έχουν αναπτύξει αντανακλαστικά για να ψάξουν για τσιγάρα στις τσέπες τους και να εισπνεύσουν. Όλα αυτά πρέπει να αντικατασταθούν, να αντικατασταθούν. Αντί για ένα πακέτο τσιγάρα, φορέστε τσίχλες, καφέ.

Τελετουργία για το πώς να κόψετε το κάπνισμα πριν από τη Σαρακοστή

Μια ειδική τελετουργία πραγματοποιείται την τελευταία μέρα του Mardi Gras για να σας βοηθήσει να χάσετε τη συνήθεια του καπνίσματος για το υπόλοιπο της ζωής σας. Την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής, πρέπει να βάλετε ένα πακέτο χωρίς τσιγάρο στο κομοδίνο σας πριν πάτε για ύπνο. Στη συνέχεια παίρνουν ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο γράφουν με το χέρι: "Από εδώ και πέρα θα είμαι μη καπνιστής. " Το βάζετε στη συσκευασία. Τέλος, πρέπει να πάρετε έναν αναπτήρα, να ξεφουσκώσετε το αέριο ή να το αντικαταστήσετε με ένα άδειο κουτί σπίρτα και να το βάλετε στο φύλλο.

Το πρωί το φύλλο πρέπει να καεί, το υπόλοιπο πρέπει να πεταχτεί. Οι τελετουργικές υποσχέσεις - το πρωί η επιθυμία για κάπνισμα πρακτικά θα στεγνώσει. Τουλάχιστον, θα είναι ανεκτικό, οπότε είναι πολύ εύκολο να μην υποκύψεις σε αυτό.

Υπάρχουν διάφοροι συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους ένα τελετουργικό θεωρείται έγκυρο:

  1. Νέο φεγγάρι. Οι διακοπές του Πάσχα δεν συνδέονται με συγκεκριμένη ημερομηνία. Γιορτάζεται σύμφωνα με τη θέση του φεγγαριού, δηλαδή μετά την πρώτη πανσέληνο την άνοιξη, όταν ήρθε η ισημερία. Η νηστεία ξεκινά 40 ημέρες πριν από το Πάσχα και πέφτει στο νέο φεγγάρι, και αυτή είναι μια κατάλληλη στιγμή για να απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες.
  2. Να εμπιστεύονται. Το λεγόμενο χριστιανικό egregore βοηθά τον πιστό να ξεπεράσει τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, προάγει τον εξαγνισμό - πνευματικά, σωματικά - δίνει δύναμη, ενέργεια.
  3. Μαγεία. Ακόμα και η σύνθεση του τελετουργικού, όταν η δήλωση ότι ο πιστός είναι ήδη μη καπνιστής, «σπρώχνεται» από όλες τις πλευρές μέσω ενός άδειου πακέτου, αναπτήρα (κουτιού), έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
μην καπνίζετε ενώ είστε νηστικοί

Τι να κάνετε αν δεν λειτουργεί

Μερικοί πιστοί συνεχίζουν να ακολουθούν αυτή τη συνήθεια με μεγάλη ντροπή, αλλά δεν μπορούν να τη βοηθήσουν. Συνήθως καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα ενώ είναι νηστικοί, αλλά στη συνέχεια ξαναβγαίνουν σε αρραβώνα ενώ πιστεύουν ότι έχουν άνοια. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό σε αυτό, απλά πρέπει να βρείτε ομοϊδεάτες ανθρώπους, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, να εμπιστεύεστε την πίστη σας, σίγουρα θα βοηθήσει σε ένα τόσο δύσκολο θέμα.

Το αν πρέπει να νηστεύει ένας καπνιστής

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κόψουν το κάπνισμα πριν από τη νηστεία, με έντονη λαχτάρα, βρίσκουν τη δύναμη να μην υποκύψουν στη συνήθεια αυτό το διάστημα. Ωστόσο, αργότερα αρχίζουν ξανά το κάπνισμα. Αν και η Σαρακοστή μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα για τον τερματισμό αυτής της κακής συνήθειας για πάντα.

δίπλωμα

Το κάπνισμα απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη να κόψετε τη συνήθεια εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων. Για παράδειγμα, το κίνητρο με τη μορφή οικογένειας και φίλων βοηθά - για χάρη τους ο πιστός είναι έτοιμος να κόψει το κάπνισμα. Η πίστη έρχεται επίσης στη σωτηρία, μια σειρά παροιμιών από τη Βίβλο που βοηθούν τον πιστό να σταματήσει να ακολουθεί τη συνήθεια. Τέλος, υπάρχει ένας τρόπος για να κόψετε γρήγορα το κάπνισμα - στραφείτε σε μια απλή συνωμοσία που ευνοείται από τον σεληνιακό κύκλο, την υποψία και την πεποίθηση.